0541 241 68 35
Kupa terapisi, genellikle acısız bir işlemdir, ancak işlemin şiddetine ve uygulama alanına göre hafif bir rahatsızlık hissi oluşabilir.
Tedavinin süresi kişiden kişiye değişebilir, ancak genellikle 15-30 dakika arasındadır.
Kupa terapisi, genellikle haftada bir veya iki kez uygulanabilir.
Kupa Terapi (Hacamat), tarihi MÖ 3000 yıllarına kadar uzanan geleneksel bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, özellikle baş ağrısı, sırt ağrısı, kas spazmları ve cilt sorunları gibi şikayetleri olan kişiler için oldukça etkili bir seçenek olarak kabul edilir. Kupa terapisi, vücuttaki toksinleri ve kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur.
Kupa terapisi (hacamat), cilt üzerindeki belirli noktalara vakumlu kupalardan oluşan bir set uygulayarak yapılan bir terapi yöntemidir. Bu kupalarda oluşan vakum, cilt altındaki kanı yüzeye çeker ve böylece cildin altındaki toksinlerin ve atıkların dışarı atılmasına yardımcı olur.
Kupa Terapi (Hacamat), baş ağrısı, sırt ağrısı, kas spazmları ve cilt sorunları gibi birçok şikayeti olan kişiler için etkili bir tedavi yöntemidir. Bu geleneksel tedavi yöntemi, cilt altındaki toksinleri ve atıkları atarak vücudun sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Ancak, herhangi bir tedavi yöntemi gibi, kupa terapisinin de potansiyel riskleri ve yan etkileri olabilir. Bu nedenle, herhangi bir tedavi yöntemi uygulamadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.
Ayrıca hacamat İslam dininde sünnet olması sebebiyle de Ay Takviminin 3. haftasına denk gelen tek günlerde yapılabilmektedir.
Kupa terapisi, cam, plastik veya bambu kupalara kanül veya pompalar yardımıyla vakumlu bir şekilde uygulanır. Kupaların uygulanacağı bölgeye önceden masaj yapılarak kan dolaşımı hızlandırılır ve cilt yüzeyi sterilize edilir. Kupalar, uygulanacak bölgedeki cilde yerleştirilir ve vakumlu bir şekilde cildin içinde bir çekim oluşturulur. Bu çekim, cildin altındaki kan dolaşımını artırarak, cilt altındaki toksinlerin ve atıkların dışarı atılmasını sağlar.
Kupa terapisi, genellikle acısız bir işlemdir, ancak işlemin şiddetine ve uygulama alanına göre hafif bir rahatsızlık hissi oluşabilir. Tedavinin süresi kişiden kişiye değişebilir, ancak genellikle 15-30 dakika arasındadır. Kupa terapisi, genellikle haftada bir veya iki kez uygulanabilir.